Oktoberfest 2016

Posted on

In het Westland zit een enorme potentie aan ondernemers..de handel floreert hier goed. En de meeste ondernemers doen wat dan logisch is..voor de rest niets. Verdienen hun geld..sparen het of maken het op. Prima, daar ben je ondernemer voor geworden. En sommige die doen er wat anders mee, met die potentie. Ze steken een groot deel van wat ze hebben in het beter maken van de wereld.

Zo ook de LadiesCircle Westland. Een groep dames die in hun omgeving allerlei mooie initiatieven nemen om geld bij elkaar te sprokkelen voor het goede doel. In hun omgeving ja wat door het land zijn tientallen van dit soort LadiesCircles. En ik heb het dus over “onze” Westlandse meiden.

Een paar maanden terug vroegen ze dus of ik op hun Oktoberfest foto’s wilde maken. Ik zei zonder een seconde na te denken JA! En waarom dan wel. Aantal dingen. Ten eerste: en dat is het belangrijkste, ik heb een zwak voor mensen die zich belangeloos opstellen. Die kun je niet weigeren. Doe je dat wel dan heb je zelf hulp nodig, dan is er iets niet goed aan je. Ten tweede: ik vind fotograferen te gek (o ja joh). Dus elke keer wanneer er zich een kans voordoet om dat te doen heb ik dat ding al in mijn handen. Ten derde: ik ben ook ondernemer en kan me hiermee uitstekend profileren.

Dat eerste is dus het belangrijkste. Elkaar helpen waar kan. Dat doen Westlanders bijna als vanzelf. Is er een feestje in Amsterdam, gegeven door een Westlander, dan komt het hele feest hier vandaan. Dat is een soort gun-factor, daar kwam een vriend van me een tijdje geleden mee, dat zette mij aan het denken. En dan gaat het opvallen. Er zal ook een stukje “Wat de boer niet kent..” bijzitten maar dan vergeten we een dingetje. Mocht er iets georganiseerd worden dan gebeurd dat goed, heel goed. En zo ook bij het Oktoberfest. niets wordt aan het toeval overgelaten. En de kennis van al die meiden is ongekend. Er zitten er bij die echt wel weten wat een feestje geven is maar ook bijvoorbeeld rekenwonders, die het overzicht houden, leden die de het woord doen voor de buitenwereld en sommige die liever op de achtergrond blijven. Een mix wat niet kán mislukken. En mocht er iets fout gaan zal dat niet als mislukking gezien worden maar als leerproces. Elke keer ietsje beter.

Er ging niet heel erg veel mis die avond. Er was een publiek die zin had in een feest. Geen “Waar is dat feestje?” maar “Hier is dat feest!”. Groots wat heel klein leek. Dat blijkt uit hoe de mensen er naartoe kwamen. Oktoberfest wil al zeggen: Lederhosen en Dirndl’s. Er was niet éen iemand niet verkleed. En over die dirndl’s, dat is misschien wel rede vier waarom ik het deed. Ik hou van vrouwen, al is er maar een, steek ik niet onder stoelen of banken. En wanneer ze alles uit de kast halen om hun vrouwelijkheid te showen, dan is het voor mij een paradijs. Want iedereen is mooi. En ga niet in discussie met me want je verliest het. Iedereen is mooi als je wilt uitstralen wat je bent.

De dames van de LadiesCircle Westland straalden ietsje meer dan normaal. Een enorme opbrengst en daardoor vier goede doelen in staat gesteld om ehh..hun doel te bereiken. Daar hadden ze niets voor nodig. Gewoon hunzelf.

oktoberfest_extra-2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.