Instameet

Posted on

Ik ga iets leuks doen. Althans..dat hoop ik.
Zoals zo velen zit ik op Instagram. Dat gebruik ik op twee manieren. Ten eerste om alles wat er om me heen gebeurd vast te leggen voor later. Dat is meer het privé gedeelte. Daar zie ik wat mijn vriendjes en vriendinnetjes doen en meemaken, en zij van mij. Feestjes, inspiraties, mensen die ik tegenkom en vooral een hoop onzin. Daar plaatste ik dus in het begin van mijn fotografenleven ook de foto’s die ik maakte met mijn meer professionele camera. En ik merkte dat ik het irritant vond om dat bij elkaar te zetten. Niet dat het ook een deel van mijn leven, juist heel erg, maar stel nou dat iemand mij niet kent en wel mijn foto’s leuk vindt (je beeld je vaak een hoop in..). Of iemand die mij wel privé kent maar het fotogedeelte van mij niet intressant vindt? (kan natuurlijk..). Ik maakte er een tweede account voor aan. De scheiding was compleet. Nou nee hoor. Soms loopt het een beetje door elkaar. Mijn priveaccount schuurt vaak tegen het tweede account aan.
Het pro-account geeft me ook de mogelijkheid om veel andere mensen te volgen (en zij mij) die alles met de camera te maken heeft. Fotografen, modellen, inspiratie-feeds en feature-feeds. Daar filter ik uit wat er in de hele wereld gebeurd op dat gebied. Wat de trends zijn, wie er toe doet en ook wat er allemaal in de mijn omgeving wordt gemaakt. En dat laatste is natuurlijk heel leuk. Zo zie je dat er in je eigen woongebied dat er nog veel meer zijn die jouw passie delen. Dat was natuurlijk altijd ook zo alleen kun je ze nu vinden. Met dank aan geo-tags. En zo komt het ervan dat je een groepje mensen digitaal volgt, nog nooit fysiek hebt ontmoet, maar wel een connectie mee hebt. Dat gaat dus nu veranderen.
Een Instameet. Uitleg: Iemand heeft een idee om ergens af te spreken in de buurt met een groepje. Iedereen zijn camera mee en dan..ja wat eigenlijk. Ja haha, foto’s maken natuurlijk! Maar hoe en wat gaan we zien. In ieder geval heb ik hier zin in. Lekker kletsen over iso-waardes , nifty-fifties en rule of thirds. Of een uur lang koffiedrinken omdat het kloteweer is.
De accu’s zijn vol, geheugenkaartjes leeg. Kom maar op Den Haag!

ps: zie je een groepje mensen behangen met camera’s: SMILE!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.