De Missen

Posted on

Voor de afgelopen jaren ben ik de fotograaf voor de Westlandse Profronde. Het grootste wielerspektakel voor onze regio en zeker ook voor “in den lande”. Het is te gek om te doen. Sportende mensen fotograferen, mensen met passie, het is een apart wereldje waar ik een dag van dichtbij alles kan meemaken. Ook de Missen.
Ik als portretfotograaf neig altijd om ze iets meer op de foto te zetten dan nodig is. Dat komt zeker door het feit dat ik val op vrouwen, ik ben ook niet van steen. Maar meer omdat het mij gewoon meer aantrekt als fotograaf dan de wielrenners, hoe gaaf het ook is om te doen. Dit jaar werd er gevraagd om ze op de kiek te zetten voor de aankongingen, geprint en online. Dat is dus helemaal in mijn straatje. Dan ga je nadenken. Wat is leuk!!?
Wateringen heeft enkele blikvangers, waaronder de molen “Windlust”. Prachtig hoog gebouw met een ballustrade. Dat wordt het dus! zie het al helemaal voor me. Hoog, wind, wieken, zonlicht..perfect. De foto’s staan al op mijn netvlies. Ze moeten alleen nog maar gemaakt worden. Molenaar bellen..
De molenaar heeft toevallig op de avond een cursus en de winkeleigenaren onderin de molen hebben ook geen tijd. Shit! iets anders verzinnen. Oké. We hebben een mooi park, het Hofpark. Maar alleen een mooi park is niet alles. Aankleding..dan doen we ze een wielershirt aan, en regelen een fiets. O! vintage shirts en een oude fiets! Roel de Bakker en een vriendin maken dat compleet..
Dit is wat waar ik voor leef. Het moment laten pakken door de camera. Op mijn voorwaarde. Die voorwaarde is dat het zo relaxed moet zijn als een kilo spruitjes kopen bij de groenteboer. Het is allemaal niet zo moeilijk wanneer het vanzelf gaat. Ik probeer die voorwaarde altijd te creëren. Het is de passie voor de foto die dat aandrijft, niets meer, niets minder.
hieronder een paar foto’s uit die shoot!

[tg_gallery_slider gallery_id=”1011″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.