Dani @ HAKA

Posted on

“Je hebt het hele gebouw voor jezelf, alles is open”..Thomas zei dat misschien achterloos maar voor mij was het..eh..hét moment.  Ik stond in de entreehal van het HAKA-gebouw in Rotterdam! En daar ging heel wat aan vooraf.

Ik als fotograaf ben altijd op zoek naar fantastische locaties, elke fotograaf denk ik. Ik wilde heel graag een bepaald beeld oproepen en daar had ik in dit geval een verlaten pand voor nodig. Ik sta op een verjaardag, en heb het er weer over. Vriend Wilfred wijst naar Joost: “Met hem moet je eens gaan praten”. Ik en Joost drinken zeker niet elke week de kroeg leeg, we kennen elkaar. Joost begrijpt mij direct. “Ik weet wel iets, of anders heb ik wel iemand die je verder kan helpen”, hij laat me een gebouw zien op zijn mobiel. Ik word gek, echt. Meestal schreeuw ik dan van alles gelijk van de daken van enthousiasme, en soms komt daar dan niets van terecht, en deze keer probeerde ik me in te houden. Het kan ook makkelijk fout gaan. 

Pling! het geluid van de email op een doordeweekse dag. Het contact van Joost stuurt me een bericht dat ik drie keer doorlees. Thomas schrijft dat ze het te gek zouden vinden dat ik foto’s kom maken in dat ene gebouw, maar hij denkt dat met de voorbeelden die ik gestuurd had een ander gebouw wel toffer zou zijn, het HAKA. Ik ben nu compleet gek. Inmiddels heb ik met Dani al een afspraak dat we zouden samen gaan shooten. De eerste afspraak met haar in Den Haag ging door een klote situatie in het OV niet door. En met haar kan ik het beeld wat ik in mijn hoofd heb maken, 100%. 

Ik laat iets moois achter in de wereld waar ik bizar trots op ben, en dat deed ik niet alleen. Als het dit is wat ik nog ontelbaar keren mag doen ben ik de gelukkigste man op aarde.

Bedankt Thomas van Dudok (we gaan elkaar nog veel tegenkomen), Paul (voor het vieren van je verjaardag), Joost (je zegt dat het vanzelf gaat maar het is onbetaalbaar) en Dani (je bent echt.)

[tg_gallery_slider gallery_id=”1521″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.